Aardamse Basketball Club
De leukste club in de regio

Laatste nieuws
Volg ons op:
Volg ons op Twitter
Volg ons op FacebookWij trainen in:
Sporthal de Vlinder
Aardamseweg 75
2461CB Ter Aar
tel.0172-605 731

“Alle kinderen moeten kunnen sporten”

Wilt uw kind op bijvoorbeeld basketball? Maar u heeft geen geld om een sportclub te betalen? En sportschoenen en kleding! Vanaf 1 januari 2014 heeft gemeente Nieuwkoop een Jeugdsportfonds. Dit fonds betaalt (een groot deel van) de kosten voor sportclub en benodigdheden voor gezinnen met een inkomen tot 110% van het minimuminkomen.

Voor alle kinderen is het belangrijk om te kunnen sporten. Ook als de ouders/verzorgers minder geld hebben. Het Jeugdsportfonds biedt deze kinderen de kans om toch hieraan deel te nemen. Bij sporten is het belangrijk dat de sportvereniging door NOC*NSF is erkend. In Nieuwkoop is het verder mogelijk zwemles en fitness via het Jeugdsportfonds te betalen.

Vergoeding
Voor sport geeft het Jeugdsportfonds een bijdrage tot maximaal € 225,- per 12 maanden. Voor dit bedrag kan de contributie en eventueel sportattributen worden vergoed. Denk hierbij aan bijvoorbeeld, sportschoenen en wedstrijdkleding.

Aanvragen via intermediair
Aanvragen voor een bijdrage kunt u doen via een intermediair zoals: (gym)-docenten, jeugdhulpverleners, sportbuurtwerkers of medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Zij controleren ook of een kind daarna daadwerkelijk naar de sportclub gaat.

Voorwaarden
Voor het aanvragen van een bijdrage uit het Jeugdsportfonds gelden de volgende voorwaarden:

    •  Voor kinderen van 4 tot 18 jaar;
    •  Voor kinderen die zijn ingeschreven in de gemeente Nieuwkoop;
    •  Voor kinderen waarvan het inkomen van de ouders/verzorgers niet hoger is dan 110% van het minimuminkomen;
    •  Een intermediair doet de aanvraag, niet de ouders/verzorgers zelf;
    •  Het geld wordt rechtstreeks aan de aanbieder betaald;
    •  Voor ieder kind uit het gezin kan een aanvraag worden ingediend;

Zelf doen
Bekijk met uw kind welke sport het wil doen en bij welke club. Zoek op wat het kost om lid te worden van de club. Zoek ook uit welke (sport)kleding/schoenen nodig zijn. Ga met die informatie en een bewijs van uw inkomen naar een intermediair om een aanvraag te doen.

Toetsen en betalingen
De aanvraag wordt door de intermediair ingediend bij het Jeugdsportfonds Nieuwkoop. Aan de hand van de voorwaarden wordt de aanvraag wel/niet goedgekeurd. Het geld wordt rechtstreeks aan de sportclub, zwemles, of leverancier van kleding betaald.

Vragen
Informatie kunt u vinden op www.jeugdsportfonds.nl. U kunt ook contact opnemen met het Jeugdsportfonds via telefoonnummer 0174-244940 of even binnenlopen bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (in Nieuwkoop of Ter Aar) of het Wmo loket in het gemeentehuis in Nieuwveen, Teylersplein 1. Heeft u vragen over het Jeugdsportfonds, dan kunt u contact opnemen via e-mail  of bellen met 0174 – 244940.